A 17 CM

(Solo) Alemanya, 2013 · 35 minuts · Direcció: Jorge Puerta Armenta · Ball: Pau Aran Gimeno · Disseny d’il·luminació: Marco Wehrspann

 Anorexio Fotoshoot's ©
Anorexio Fotoshoot’s ©

Va ser un procés llarg i intermitent nascut de la necessitat d’entendre la pèrdua d’algú proper. No vaig voler fer aquest viatge sol i vaig demanar a Jorge el seu suport i orientació.

Entre el caos, els dilemes i la frustració, hi va haver amistat, alleujament i lluita. La recerca i el respecte eren els nostres motors.

Per a mi, aquesta peça és un canvi de pell. Parlar del que un és. Portar el passat fins als nostres dies. Deixar anar i plorar. Cridar. Tocar fons per reviure i assimilar el que va passar. M’endinso en els meus fantasmes i sento el perill. Hi ha mort i absència. I em dono a elles per tornar a començar. Des d’un altre lloc.

La obra es transforma. I llavors el fum torna, i la força immanent de la seva tridimensionalitat. Continua plovent … No és un somni. És aquesta realitat. I allò que estic veient, com a través d’una porta entreoberta, també m’està passant, ens passa a tots.

— Valentina Morales

Teaser ‘A 17 cm’